VİZYON,MİSYON,DEĞERLER, AMAÇ ve HEDEFLER

08.04.2024 55

TEMEL DEĞERLERİMİZ

İnsan Hakları ve Demokrasinin Evrensel Değerleri

Çevreye ve Canlıların Yaşam Hakkına Duyarlılık

Analitik ve Bilimsel Bakış

Girişimcilik Yaratıcılık Yenilikçilik

Kültürel ve Sanatsal Duyarlılık İle Sportif Beceri

Meslek Etiği ve Mesleki Beceri

Erdemlilik

Saygınlık, Tarafsızlık, Güvenilirlik, Adalet

Katılımcılık, Şeffaflık Hesap Verilebilirlik

Liyakat

Sevgi, Saygı, Eşitlik,

Mutluluk, Güvenilirlik,

Sürekli Gelişim İnancı

Yüksek Sorumluluk Bilinci

 

MİSYONUMUZ

 Yarının ümitleri olan yavrularımızı, sevgi dolu bir ortamda beden, zihin, duygu gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını sağlayarak elindeki imkânlar ile yeni bir şeyler üretebilen, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, milli ve manevi değerlere bağlı, çevresine ve doğaya saygılı, hak ve sorumluluklarını bilen, özgüvenli ve Atatürk ilkelerine bağlı bireyler olarak yetiştirerek ilköğretime hazırlamaktır.

VİZYONUMUZ

Çocukların bireysel farklılıklarını dikkate alarak, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, bölgesinde tercih edilen ve ülkesinde adından söz ettiren bir kurum olmaktır

TEMA I: EĞİTİM VE ÖĞRETİME ERİŞİM

Eğitim ve öğretime erişim okullaşma ve okul terki, devam ve devamsızlık, okula uyum ve oryantasyon, özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin eğitime erişimi, yabancı öğrencilerin eğitime erişimi ve hayatboyu öğrenme kapsamında yürütülen faaliyetlerin ele alındığı temadır

Stratejik Amaç 1: Kayıt bölgemizde yer alan çocukların okullaşma oranlarını artıran, öğrencilerin uyum ve devamsızlık sorunlarını gideren etkin bir yönetim yapısı kurulacaktır.

 Stratejik Hedef 1.1. Kayıt bölgemizde yer alan çocukların okullaşma oranları artırılacak ve öğrencilerin uyum ve devamsızlık sorunları da giderilecektir.

TEMA II: EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE KALİTENİN ARTIRILMASI

Eğitim ve öğretimde kalitenin artırılması başlığı esas olarak eğitim ve öğretim faaliyetinin hayata hazırlama işlevinde yapılacak çalışmaları kapsamaktadır. Bu tema altında akademik başarı, sınav kaygıları, sınıfta kalma, ders başarıları ve kazanımları, disiplin sorunları, öğrencilerin bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetleri ile istihdam ve meslek edindirmeye yönelik rehberlik ve diğer mesleki faaliyetler yer almaktadır

 

Stratejik Amaç 2: Öğrencilerimizin gelişmiş dünyaya uyum sağlayacak şekilde donanımlı bireyler olabilmesi için eğitim ve öğretimde kalite artırılacaktır.

Stratejik Hedef 2.1. Öğrenme kazanımlarını takip eden ve velileri de sürece dâhil eden bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin akademik başarıları ve sosyal faaliyetlere etkin katılımı artırılacaktır

Stratejik Hedef 2.2. Etkin bir rehberlik anlayışıyla, öğrencilerimizi ilgi ve becerileriyle orantılı bir şekilde üst öğrenime veya istihdama hazır hale getiren daha kaliteli bir kurum yapısına geçilecektir.

TEMA III: KURUMSAL KAPASİTE

Stratejik Amaç 3: Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin daha nitelikli olarak verilebilmesi için okulumuzun kurumsal kapasitesi güçlendirilecektir.

Stratejik Hedef 3.1. İşlevsel bir insan kaynakları planlamasında personel yeterliliklerimiz geliştirilecektir.

Stratejik Hedef 3.2 Okulumuzun mali kaynaklarını güçlendirmek ve finansal kaynakların etkin dağıtımını yaparak okulumuzun alt yapı ve donatım ihtiyaçları karşılanmaya çalışılacaktır.

Stratejik Hedef 3.3. Okulumuzun iletişim ağları güçlendirilerek velilerimiz ve dış çevreyle karşılıklı etkin kullanımı sağlanacaktır.

 

                                                                                                                                                              Çukurçayır Anaokulu Müdürlüğü