Çukurçayır Ana Okulu  Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yürüttüğü

Çukurçayır Ana Okulu Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yürüttüğü "YAŞAT Kİ DEĞER BULSUN" Projesi Kasım Ayı "EMPATİ" konulu çalışmada "Kuşlar Evlerine Kavuştu" Etkinliği ile Yer Aldı

01.12.2022 74

"Empati" konulu değeri aile katılımlı çevrim içi bir çalışma ile başlatarak zihin haritası yöntemi ile sloganlar bulduk. "Herkes hayatına kendi penceresinden bakıyor keşke bir kez de kuşların penceresinden baksa..." & "Anlayış sahibine yaşam kaynağıdır" & "Dünya hepimizin evidir". Buradan hareketle çocuklarla kuşlar ve empati konulu drama çalışması yaptık. Süreçte kuşların da yaşamları için eve ve yiyeceğe(yeme) ihtiyacı olduğunu çocukların drama etkinliğinde kendilerince içselleştirmelerini sağlayacak bir eğitim ortamı oluşturmaya çalıştık. Drama etkinliğinin değerlendirme aşamasında çocuklar kuşlara ev yapma fikrine vardılar. Yine aile katılımı çalışması ile (çevrim içi ortamlar aracılığıyla) kuş evleri tasarladı çocuklarımız ve aileleri... Son aşama olarak kuş evlerini ağaçlarla kavuşturduk. Ne mutlu "dünya hepimizin evi" diyebilenlere...

01-12-202201-12-202201-12-202201-12-202201-12-202201-12-2022