“Hayat Benden Ne İster” Adlı E-Twining Projemiz

12.01.2024 30

PROJE AMACI

Projemizin amacı: Özel gereksinime ihtiyaç duyulan çocukların ”İletişim Becerileri ve Yaşam Becerilerinin (Karar verme, problem çözme, yaratıcı düşünme, iletişim, kişilerarası ilişkiler, eleştirel düşünme, öz farkındalık, empati, duygularla başa çıkma, stresle baş etme vb.) bağımsız bir şekilde yaparak onları hayata hazırlamak. Çocuklarla geçirilen kaliteli zamanlarda ‘Sağlıklı yaşamak için nelere dikkat etmeliyiz? Toplumda uyum içinde yaşamak için ne gibi becerileri kazanmış olmalıyız? ’. Sorusunun cevabını arayacağız. Eğitim durumları esnasında ve her fırsatta çocukların bu konuda dikkatlerini çekerek insanlar için çok önemli olan ‘Öz bakım becerileri- temizlik- suyun dikkatli kullanımı, sağlıklı beslenme, trafik kurallarına uymak, Konularında çeşitli çalışmalar yapmayı planlıyoruz.

PROJE HEDEFLERİ

Özel gereksinime ihtiyacı olan çocukların öz bakım ihtiyaçlarını bağımsız olarak yerine getirmelerini destek olmak. Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmak. Kendilerinin farkında olmalarına yardımcı olmak ve öz güven oluşmasını desteklemek. Çocukların gelişim alanları doğrultusunda gelişimini desteklemek, sosyalleşmesini sağlamak. Çocukların trafik işaret ve levhalarını tanımalarını sağlamak ve günlük hayatlarında aktarmalarına fırsat vermek. Çocukların web 0.2 araçlarını kullanmasını desteklemek.

Katılımcı Ülkeler: Türkiye ve Azerbaycan

Görevli kişiler: Dilay  Kurban, Çukurçayır Anaokulu Öğrencileri ve Velileri